Flavon

Dlaczego potrzebujemy Flavon?

 Tryb życia, stresy XXI wieku, brak substancji odżywczych w wyniku zanieczyszczenia środowiska i niewłaściwe odżywianie poważnie obciążają nasz organizm. W procesie wyrównywania coraz większą rolę zaczynają odgrywać substancje roślinne mające wybitne znaczenie jako „odtruwacze”, na przykład: karotinoidy i polifenole. Karotinoidy mają wszechstronne działanie biologiczne na nasz organizm, ich korzystne oddziaływanie może zapobiegać wielu chorobom.

Flawonoidy, jako naturalne antyutleniacze chronią organizm przed niekorzystnymi substancjami, karcynogenami, znmiejszają niebezpieczeństwo wystąpienia ataku serca, wzmacniają system immunologiczny wywołując korzystne efekty fizjologiczne.

Te składniki wywierają pożyteczny wpływ w profilaktyce chorób nowotworowych i układu naczyniowego. W naszych czasach flawonoidy i inne związki polifenylowe coraz częściej znajdują się w centrum uwagi badań naukowych, np. jako składniki diety, które odgrywają niesłychanie ważną rolę w zapobieganiu chorób i utrzymaniu zdrowia.

Nie zawiera konserwantów !

 Produkt posiada wielką ilość substancji roślinnych wysokiej jakośći, w tym najbardziej istotne są barwniki roślinne (polifenole, flawonoidy, antycyjany, proantocyjany, karotinoidy) i inne biologicznie ważne substancje. Antyoksydanty znajdujące się w preparacie zatrzymują wolne rodniki, przyczyniając się w ten sposób do hamowania w naszym organizmie procesów patologicznych, oksydatywnych, a co za tym idzie procesów starzenia, oraz pomagają regenerować witaminy antyoksydantne (np. witaminy C i E) w naszym organizmie.

Dziś zapotrzebowanie na te naturalne składniki jest coraz większe (antycyjanowe, karotynoidowe, ksantofilowe), pektyny. Przedstawienie wszystkich korzystnych cech naszego produktu pod tym względem fizjologiczno-odżywczym, wykonanego specjalnymi metodami jest niezwykle trudne. Wszystkie owoce występujące w produkcie znane są z medycyny ludowej i wykorzystywane od dawna jako rośliny o właściwościach leczniczych.

Składniki omawianych owoców są szczególnie cenne, zawierają w zwiększonych ilościach wybrane elementy i związki w porównaniu z „tradycyjnymi” owocami. W „owocach dzikich” zawarte są antyoksydanty w niesłychanie dużych ilościach (przede wszystkim witamina C i  różne związki naturalne), które wzmacniają system immunologiczny i zwiększają odporność organizmu.

Flawonoidy w Twojej diecie warunkiem zdrowia

Najważniejsze właściwości flawonoidów:

      • Neutralizują wolne rodniki
      • Mają pozytywny wpływ na pracę  układu krążenia
      • Wzmacniają odporność organizmu
      • Niszczą bakterie i wirusy
      • Zmniejszają ryzyko występowania  zakrzepicy
      • Działają przeciw astmatycznie i przeciwalergicznie
      • Odgrywają ważną rolę w zapobieganiu chorób
      • Wspomagają rehabilitację po chorobach nowotworowych
      • Łagodzą powikłania cukrzycy
      • Łagodzą stany zapalne
      • Wzmagają aktywność estrogenu

Zapraszamy do zapoznania się z całym asortymentem Flavonu. Znajdą tam Państwo coś odpowiedniego dla każdego członka rodziny (również dla dzieci) 🙂
http://www.flavonmax.com/termeklista/?lang=PL&sponsor=M-373117

flavon

Na filmie Wojciech Karpowicz przedstawia aspekty zdrowotne i specyfikę produktów Flavon

 

Zapraszamy osoby zainteresowane do kontaktu z nami 🙂
Kontakt w Opolu: ☎️ 77 456 58 43    lub 📱698 36 16 50   lub przez formularz